"Grave" osigurava imovinu malih i srednjih preduzeća

Bez autora
Jun 22 2011

Kompanija "Grave osiguranje" uvela je novi proizvod neživotnog osiguranja - "Grave preduzetnik" koje uključuje osiguranje imovine malih i srednjih preduzeća. Taj program osiguranja omogućava osiguranje 40 vrsta malih i srednjih preduzeća - apoteka, pekara, poslastičarnica, frizerskih radnji i slično, površine do 250 kvadratnih metara, koja se koristi u preduzetničke svrhe. Takođe, moguće je osiguranje za restorane, gostionice, pansione, fitnes-centre, škole, obdaništa, domove za stara lica, površine do 500 kvadratnih metara. Predmet osiguranja mogu biti poslovni prostori u objektima i etažnom vlasništvu, oprema, mašine i nameštaj, roba, zalihe i komisiona roba, a omogućeno je osiguranje od požara i elementarnih nepogoda, izuzimajući zemljotres, izlivanja vode, provalne krađe i loma stakla.

"Grave" osigurava imovinu malih i srednjih preduzećaKompanija "Grave osiguranje" uvela je novi proizvod neživotnog osiguranja - "Grave preduzetnik" koje uključuje osiguranje imovine malih i srednjih preduzeća, izjavio je juče predsednik Upravnog odbora te kompanije Kristof Cetl.

Cetl je na konferenciji za štampu ukazao da taj program osiguranja omogućava osiguranje 40 vrsta malih i srednjih preduzeća - apoteka, pekara, poslastičarnica, frizerskih radnji i slično, površine do 250 kvadratnih metara, koja se koristi u preduzetničke svrhe.

Takođe, moguće je osiguranje za restorane, gostionice, pansione, fitnes-centre, škole, obdaništa, domove za stara lica, površine do 500 kvadratnih metara, dodao je on.

Cetl je napomenuo da predmet osiguranja mogu biti poslovni prostori u objektima i etažnom vlasništvu, oprema, mašine i nameštaj, roba, zalihe i komisiona roba, a omogućeno je osiguranje od požara i elementarnih nepogoda, izuzimajući zemljotres, izlivanja vode, provalne krađe i loma stakla.

Prema njegovim rečima, visina sume osiguranja po izboru klijenta može biti 10.000 evra, 20.000, 50.000 ili 75.000 evra, a omogućeno je plaćanje premije u ratama, pri čemu je najniža rata 30 evra.

Cetl je kao primer naveo osiguranje kancelarije sa elektronskom opremom na sumu od 10.000 evra, kod koje bi za osiguranje od požara i elementarnih nepogoda bila potrebna godišnja premija od 80 evra.

Trajanje osiguranja može biti od jedne do 10 godina, uz mogućnost produženja ugovora, a imovina se osigurava bez procene veštaka, što ubrzava proces ugovaranja, rekao je on.

Cetl je naveo i da "Grave osiguranje" u Srbiji ima oko 43.000 klijenata, pri čemu je 38.000 korisnika životnog osiguranja, a oko 5.000 klijenata osiguralo je imovinu.

"Grave osiguranje" je deo međunarodnog "Grave koncerna" i na tržištu Srbije posluje od 1997. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik